Vile

Fiecare destinatie are un caracter distinct cand vine vorba de design si arhitectura, care se refera la credinte culturale, la religie sau chiar la imprejurimile naturale si conditii meteorologice. Daca vrei sa stii mai multe despre vile si sa vezi cateva proiecte, mai mici si mai mari, esti in locul potrivit.

Primele 10 vile de lux din Bucuresti valoreaza la momentul scrierii acestui post (2019) aproape 20 milioane de euro. Cea mai scumpa dintre ele este are curtea de 4.000 mp, o suprafata construita de 1.200 mp, subsol, parter si etaj si urmatoarele dotari: piscina acoperita, bar, sauna, cinema, fitness si un teren de tenis. Pretul este de 4,35 milioane euro.

Ce este vila ?

In trecut vila era casa de la tara a nobilimii. Un fel de Southfork (cea mai cunoscuta vila din lume) pentru cine a vazut serialul Dallas. Astazi vilele sunt de diferite marimi, au diferite arhitecturi si se gasesc aproape oriunde.

In functie de zona a avut cateva denumiri si intrebuintari. In prezent este definita ca:

  • resedinta rurala, in imperiul roman sau evul mediu
  • casa eleganta inconjurata de gradina
  • casa eleganta la tara sau in imprejurimile unui oras
  • resedinta rurala exploatata de stapanii de sclavi

Care este rolul vilei ?

Dupa cum vedeti si in definitie, o vila este o casa spatioasa care are curte si/sau un spatiu suficient de mare (cel putin de cateva ori suprafata casei).

O vila are mai multe camere astfel incat proprietarul poate sa amenajeze una sau mai multe dupa preferinte. De cateva decenii se amenajeaza si sali de fitness, de jocuri (foosball, biliard, etc), cinema, sauna, biblioteca, pisina interioara, si altele. Unul din rolurile vilei este si de sabat (de odihna si inchinare). Oamenii culti si personalitatile de rang inalt care isi cumpara o vila respecta, in general, aceste traditii nescrise.

Vila ofera un mediu de relaxare cu un confort sporit fata de casele urbane obisnuite. Poate fi situata in comunitati inchise si cele mai cautate si populare ofera privelisti de invidiat. Vilele urbane care nu au suprafete generoase sau privelisti au un pret de achizitie mai mic.

Ce nu este o vila ?

O vila nu este o casa de marimea unei garsoniere mici cu gradina mare. O vila nu este nici o casa mare fara gradina. Au inceput sa apara de ceva timpsi la noi in orase constructii de 1-3 nivele fara curte carora unii le spun vile. Este gresit.

Vila nu este o casa mostenita in care face curat cine si cand poate. Daca proprietarul se respecta aduce oameni care are grija de casa in mod profesional. Periodic o restaureaza si intretine (conform legilor in vigoare daca are o arhitectura deosebita sau este in patrimoniu).

Tipuri de vile

Incepem cu cea mai cunoscuta vila din lume: Southfork. Puteti vedea o copie a aceste vile la Slobozia.

vila southfork
vila southfork
Southfork-Ranch
Southfork-Ranch

 

Tipuri de vile mici

Vila Boemia
Vila Boemia
Vila Karmina
Vila Karmina
Vila Margarita
Vila Margarita

Cateva cuvinte despre vila care urmeaza. are o suprafata utila de 250mp, poate fi construita incepand de la 45.000 euro si predata la cheie pentru 150.000 euro. Are 6 dormitoare, 2 bai si garaj.

Vila cu mansarda
Vila cu mansarda
Vila Dionizy
Vila Dionizy

 

Vile de lux

Mai jos vedeti o vila la munte intrun decor montan superb, premiata pentru arhitectura si pentru modul in care a fost construita. Este realizata in stil rustic din piatra si lemn pentru a se integra in peisaj. Elementul de unicitate este dat de peretele format din trunchiuri de copaci cu scoarta in care sticla a fost incastrata direct. Vila include si o sala de cinema cu 12 locuri.

Vila la munte
Vila la munte

Vilele montane sunt de obicei situate pe dealuri unde vederile muntilor din apropiere si cei indepartati ofera o priveliste perfecta pentru un refugiu in natura.

Vila de vacanta
Vila de vacanta

In functie de marime, stilul arhitectural si locatie pot ajunge si la zeci de milioane de dolari. In continuare vedeti o parte din vila de 42 de milioane de dolari din Beverly HillsĀ scoasa la vanzare deĀ Jennifer Aniston

Vila Jennifer Aniston
Vila Jennifer Aniston

Vila de mai jos are o suprafata utile de 600mp, Are o structura clasica din beton armat si zidarie din caramida porotherm. Sistemul de incalzire se poate realiza cu pompa de caldura si incalzure in pardoseala sau cu centrala.

Vila G136
Vila G136

 

Citeste si alte articole:

 

Da-i share sa vada si prietenii tai !