Living

Sufrageria sau livingul cum este intalnit mai nou, este o camera special amenajata pentru de relaxare, petreceri sau mese festive. Astazi un rol important este cel de socializare. De la cei mici care stau cu tableta pe canalea sau tinerii care se intalnesc la un boardgame, meci,etc. pana la adultii care pun tara la cale la un dineu sau o cafea.

Canapeaua, elementul central al unui living, este unui dintre cele mai importante elemente de mobilier. Alegerea acestuia este deseori dificila pentru ca trebuie tinut cont de o serie de factori inaintea achizitionarii:

  • Dimensiune
  • Forma
  • Tapiterie
  • Calitate
  • Culoare
  • Spatar si sezut

O sa spunem pe scurt cateva cuvinte despre acesti factori de care trebuie sa tineti cont, dupa care trecem la partea vizuala. Cei care stiu deja ce vor si au intrat doar pentru poze, le gasiti mai jos.

Este important sa iei in calcul numarul de persoane si stilul de amenajare in functie de dimensiunea camerei unde va fi amplasata canapeaua. Pentru apartamentele open-space comune cea mai buna varianta este coltarul in forma deĀ L.

Nu sunt recomandate canapelele cu schelet metalic sau din plastic pentru ca au durata de viata mica. Nu sunt fiabile si in general se schimba dupa cativa ani de la cumparare.

Culorile neutre sunt cele mai practice pentru ca se potrivesc unei varietati mari de stiluri. Acestea sunt crem, bej si gri. Canapelele gri sunt considerate cameleonice, ele potrivindu-se aproape oricarui stil. Nuantele gri pot aduce un aport de culoare daca sunt asortate bine, iar daca nu, ele pot da o nota de tristete, monotonie. Este bine sa ai o culoare dominanta, in contrast sau nu, care sa scoti in evidenta anumite elemente.

Spatarul si sezutul sunt elemente care contribuie la confortul oaspetilor. Ele sunt oferite astazi sub diverse forme care placute ochiului, dar nu si “spatelui”, adica nu sunt toate foarte confortabile. Spatarul suficient de inalt, cat si pernele moi ajuta si la o pozitie corecta. In detrimentul formei atractive este preferat confortul, asa ca tineti cont de el.

Amplasarea camerei fata de soare are o importanta deosebita. Lumina naturala este preferata impotriva celei artificiale, iar geamurile mari pot incuraja acest lucru. Ele (geamurile) trebuiesc calculate in dimensiune incat curentul electric economisit sa fie oarecum in echilibru cu energia termica care “iese” prin suprafata lor. Adica geamurile trebuie sa fie sufient de mari incat sa patrunda lumina si suficient de mici incat transferul termic sa fie cat mai mic.

 

Canapeaua Baker
Canapea Baker
mobila sufragerie alba
sufragerie alba
living clasic alb-gri
living clasic alb-gri
living rustic
living rustic
living cu lumina naturala
living cu lumina naturala
Camera de zi alba
Camera de zi alba
Living minimalist
Living minimalist
Sufragerie simpla
Sufragerie simpla
Living alb modern
Living alb modern
Living cap de bou
Living cap de bou

 

Living de lux

living cu soare
living cu soare
Living elegant
Living elegant
Living-open-space
Living-open-space
Living-classic-spatios
Living classic spatios
Living chill cu culori calde
Living chill cu culori calde
Living chill v2
Living chill v2

 

Living modern la mansarda
Living modern la mansarda
Living cu scara interioara
Living cu scara interioara

 

Amenajare living

Fie ca optezi pentru amenajare living open-space sau pentru o amenajare living modern, piesele de mobilier trebuie sa se potriveasca intre ele din punct de vedere arhitectural cat si coloristic.

Din categoria asa nu va prezentam cateva exemple in care spatiile pot fi foarte incarcate sau “asortate necorespunzator”. Impartasesc ideea unora designeri interiori ca spatiile oglindesc disciplina fiecarui individ.

Mai jos avem un living cu urmatoarele elemente multicolore: perete gri, perete verde, mobila maro, scaune albastre, canapea alba, parchet maro, un tablou, o vaza de marmura si o veioza din stiluri diferite (parere personala). Mai lipseste familia Simpson pentru ca completa cadrul.

Living colorat
Living colorat

 

Concluzii:

in curand ..

 

Citeste si alte articole:

 

Da-i share sa vada si prietenii tai !