Balcoane

Balcoanele sunt, in general, spatii mici, iar amenajarea lor se face minimal. Depozitarea se evita, sau se face pe vertical, iar mobilierul este pliabil pentru a profita de cat mai mult spatiu. Daca nu ai elemente sau obiecte care sa atraga atentia, podeaua poate iesi in evidenta. O podea curata si colorata poate lasa o impresie placuta oricarui musafir.

De vreo 10 ani populatia urbana (de la oras) este mai mare decat cea rurala (de la tara). Asta inseamna ca aproape 50% din populatie, daca ii scadem pe cei de la case, stau in blocuri si au balcoane.

Pot fi clasificate dupa multe criterii:

  • Balcoane inchise si balcoane deschise.
  • Balcoane late si balcoane inguste.
  • Logie sau balcon exterior

Pentru cine nu stie, in cazul blocurilor, logia este balconul interior, la fata cu restul cladirii. In trecut era cunocuta ca o galerie sau un coridor (inchis sau deschis) catre exterior. Cladirile deosebite aveau arcade si coloane.

Tipuri de balcoane dupa material:

  • Balcoane din lemn
  • Balcoane din fier forjat
  • Balcoane din sticla
  • Balcoane cu flori

Cateva cuvinte despre amenajarea balconului

Multe persoane au renuntat la peretele de geamuri si au considerat balconul o extensie a camerei. Avantajele sunt evidente: suprafata mai mare si mai multa lumina.

Singurul mare dezavantaj este diferenta de temperatura. Fiecare percepe acest lucru diferit pentru ca influenteaza direct bugetul. Daca te descurci cat de cat cu malaiul nu este nici o problema.

Podeaua

Poate avea o gresie simpla sau mozaic. Ca sa tina cald la degetele in zilele de iarna unii pun covoare sau mai nou incalzire. Incalzirea electrica in pardoseala este cea mai populara in cazu balcoanelor, dar nu este exclusa nici cea cu infrarosu sau cu agent termic (cu apa calda).

Peretii

Pentru balcoane amenajate modern trebuie sa tinem cont de stilul arhitectural de amenajare al casei. Astfel li se poate da o culoare simpla sau pot fi acoperiti cu faianta sau tapet. Avand in vedere ca este cel mai aproape de soare, i se poate monta un senzor crepuscular.

Mobila pentru balcon

Inainte de a alege mobila pentru balcon tine cont de factorii externi. Nu vrei sa lasi pe balcon obiecte si lucruri in ploaie, in soare sau la indemana hotilor, daca stai la un nivel inferior si ai balconul deschis.

Mobilierul din lemn trebuie protejat impotriva ploii. Majoritatea obiectelor vin fara protectie la apa. La fel si obiectele din fier, dupa mai multe ploi pot incepe sa rugineasca. Pernele si materialele textile se pot deteriora si mucegai.

Pentru balcoane deschise se recomanda mobilier simplu rezistent la intemperii. Poti mege la sigur cu masuta si scaune pliabile sau in loc de scaune sa amenajezi o bancuta cu perne. Pe pereti pui cateva flori si deja incepe sa capete contur.

Daca nu estei genul care sa-si bea cafeaua pe balcon si vrei sa folosesti spatiul pentru depozitare iti recomand o lada depozitare, rafturi si etajere.

Balconul camera

Cei care au balcoanele destul de late le pot amenaja ca o camera mai mica. Spatiu de socializare este cea mai intalnita utilizare, dar se mai poate amenaja si ca birou sau mini dormitor. Nu este recomandat persoanelor care dorm iepureste din cauza zgomotului, izolarea fonica este mai mica decat in cazul unui dormitor obisnuit.

Sa le luam pe rand..

 

Balcoane din lemn

Balcoanele din lemn sunt intalnite adesea la casele si cladirile din zona de munte si mediul rural. Daca vreti sa extindeti spatiul unei locuinte, atunci un balcon din lemn sustinut pe stalpi este o optiune inteligenta.

Lemnul atrage si confera eleganta deopotriva, protejand si incalzind camerele mai bine decat betonul care are o conductivitate mai mare.

Am inceput cu partea vizuala din exterior a balcoanelor. Pentru amenajarea interioara

Firme care monteaza balcoane din lemn

Balcoane amenajate modern

modele de balcoane din lemn
modele de balcoane din lemn
balcon din lemn masiv
balcon din lemn masiv
balcon din lemn alb
balcon din lemn alb
balcon de lemn modern
balcon de lemn modern
balcon cu balustrada de lemn
balcon cu balustrada de lemn
terasa-balcon din lemn
terasa-balcon din lemn
balcon din lemn rustic
balcon din lemn rustic
balcon maro din lemn masiv
balcon maro din lemn masiv
balcon cu balustrada rustica
balcon cu balustrada rustica

Balcoane fier forjat

Balcoanele din fier forjat sunt de trei tipuri: clasice, moderne.si restul. Se intalnesc cel mai des la balcoanele exterioare si imbinate cu lemn sau sticla le ofera un plus de eleganta. Mana curenta poate fi din lemn pentru balcoane interioare sau din fier in cazul balcoanelor exterioare.

Balcoanele in forma de “para” au devenit populare de-a lungul timpului.

La cererea clientului se pot face aproape orice model. Cateva firme care se ocupa cu confectionarea balcoanelor din fier forjat:

Balcoane fier forjat modele

balcon fier forjat rotund
balcon fier forjat rotund
balcoane fier forjat
balcoane fier forjat
balcon fier forjat alb
balcon fier forjat alb
balcon fier forjat prestige
balcon fier forjat prestige
balcon fier forjat modern
balcon fier forjat modern

 

Amenajarea balconului la bloc

Daca pana acum am vorbit, in mare parte, de design exterior, este timpul sa vedem si imagini cu balcoane amenajate din interior. Amenajarea balconului mic de apartament trebuie facuta cat mai simplu.

Pentru bacoanele inguste se recomanda bancutele pe marginea exterioara.

balcon deschis cu banca de lemn
balcon deschis cu banca de lemn
balcon din beton
balcon din beton
amenajare balcon cochet
amenajare balcon cochet
balcon modern
balcon modern
balcon din lemn in stil mediteranean
balcon din lemn in stil mediteranean

 

 

 

Amenajarea balconului cu flori

amenajare balcon flori
amenajare balcon flori
idei amenajare flori balcon
idei amenajare flori balcon
balcon placat cu lemn
balcon placat cu lemn

 

Idei amenajare balcon birou

Cum spuneam mai sus, daca te-ai hotarat sa amenajezi un birou pe balcon este bine sa ai o sursa de caldura aproape. Daca lucrezi pana seara tarziu o sa ai nevoie de o priza sau un prelungitor pentru laptop si veioza.

amenajare birou pe balcon
amenajare birou pe balcon
birou pe balcon
birou pe balcon
spatiu de lucru balcon
spatiu de lucru balcon

 

ASA NU

Unele statistici considera ca balcoanele (si alte camere) prea incarcare pot da o nota de dezordine si lipsa de haos, cu care suntem de acord, de aceea balcoanele de mai jos nu fac parte din recomandarile noastre.

balcon 1
balcon 

mobilier balcon, amenajare balcon deschis, balcoane moderne

 

Citeste si alte articole:

 

Da-i share sa vada si prietenii tai !